BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rossz hír érkezett Németországból és az euróövezetből

Októberben csökkent a német összetett beszerzésimenedzser-index (BMI), összetevői közül a feldolgozóipari index emelkedett, a szolgáltatóipari viszont csökkent - közölte csütörtökön a londoni Markit Economics gazdasági kutató intézet.

A német összetett beszerzésimenedzser-index a szeptemberi 53,7 pontról az előzetes adatok alapján 52,3 pontra, 3 havi mélypontra csökkent.

A feldolgozóipari BMI 51,5 pontra, kéthavi csúcsra emelkedett a szeptemberi 51,1 pontról.

A szolgáltatóipari BMI októberben 52,3 pontra, háromhavi mélypontra csökkent a szeptemberi 53,7 pontról.

A beszerzésimenedzser-index 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi.

Októberben az összetett euróövezeti beszerzésimenedzser-index (BMI) csökkent, alkotóelemei közül a feldolgozóipari emelkedett, a szolgáltatóipari pedig csökkent - közölte csütörtökön a londoni Markit Economics gazdasági kutató intézet.

Októberben az előzetes adatok szerint a kétéves csúcspontot jelentő szeptemberi 52,2 pontról 51,5 pontra mérséklődött a BMI. 

A feldolgozóipari BMI a szeptemberi 51,1 pontról októberben 51,3 pontra.

A szolgáltatóipari BMI 50,9 pontra csökkent a szeptemberi 52,2 pontról.

A beszerzésimenedzser-index 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.