BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Angela Merkel megdicsérte Görögország eredményét

Görögország bruttó hazai terméke idén "csak" négy százalékkal csökken, az elsődleges kölségvetési többlete pedig nagyobb a vártnál. Erre tekintettel a német kancellár elégedettségének adott hangot Görögország reformtörekvései felett - írja a Die Presse.

Az osztrák lap szerint Angela Merkel elismerte Görögország jelentős eredményeit. "Most már láthatjuk az első sikereket" - hangoztatta Berlinben, a német kereskedelem kongresszusán. A görög kormány "nagy tiszteletet érdemel" a reformtörekvéseiért - fejtegette Merkel. Ugyanis senki sem gondolt arra, hogy az ország idén többletet ér el az elsődleges költségvetésben - emelte ki a német kancellár egy nappal azelőtt, hogy találkozik Antonisz Szamarasz görög miniszterelnökkel. "Görögország olyan változtatásokat hajtott végre az utóbbi években, amelyek abszolút figyelemreméltóak", még akkor is, ha sok minden nem olyan, amit német szemszögből elképzelhető lenne - fogalmazott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.