BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Heten harcolnak a 3-as metró felújításáért

Huszonketten érdeklődtek, heten pedig pályáztak is a 3-as metró felújítására. Ez azonban még csak az első kör, hónapok kellenek még a végső döntéshez.

Hét cég jelentkezett az előírt határidőre a budapesti 3-as metróvonal járműveinek korszerűsítéssel egybekötött felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás részvételi felhívására - közölte a BKV Zrt.

A budapesti 3-as metróvonal járműparkjának korszerűsítéssel egybekötött felújítására kiírt közbeszerzésre 2014. december 30-áig kellett benyújtani jelentkezést az eljárás első szakaszában. Ennek során a jelentkezők alkalmasságát értékelik a szerződés teljesítésére. A dokumentációt 22 érdeklődő vette át, az előírt határidőre heten jelentkeztek.

Az eljárás részvételi szakaszának lezárását követően, 1-2 hónapon belül az ajánlatkérő BKV Zrt. ajánlattételre felkérést küld az alkalmasnak minősített, érvényes jelentkezést benyújtó cégeknek.

A kormány augusztusban döntött a felújításról. A határozat alapján a Fővárosi Közgyűlés elfogadta a 3-as metróvonal infrastruktúrájának és járműparkjának megújításával kapcsolatos feladatok végrehajtásáról szóló javaslatot. A BKV elkészítette a járműfelújításra irányuló tender kiírásához szükséges dokumentumokat. Az eljárás előkészítésében részt vettek a METRÓÉRT Egyesület, valamint a BKV érdekképviseleti szervezetei is. A részvételi felhívás novemberben jelent meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.