BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nőtt a kínai szolgáltató szektor BMI-je

Decemberben a kínai szolgáltató szektor beszerzésimenedzser-indexe (BMI) 54,1 pontra nőtt a novemberi 53,9 pontról a hivatalos kínai állami adatok szerint.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat vagy alszektor növekedését, 50 pont alatti értéke pedig visszaesését jelzi.

A szolgáltató szektor aktivitásának növekedése segít kiegyensúlyozni a feldolgozóiparban az elmúlt hónapokban végbement lassulást, és támogatja a kínai gazdasági növekedést.

A feldolgozóipari BMI decemberben 50,1 csökkent a novemberi 50,3 pontról, azaz még mindig növekszik az ágazat teljesítménye, de már csak nagyon minimális mértékben.

Külföldi elemzők szerint 2014 negyedik negyedévében a kínai bruttó hazai termék (GDP) kisebb mértékben bővült, mint a harmadik negyedéves 7,3 százalék. Összességében valószínűtlen, hogy Kína el tudja érni a 2014-re kitűzött 7,5 százalékos éves GDP-növekedést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.