BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kína fegyverexportban megelőzte Németországot

Kína megelőzte Németországot, és a harmadik legnagyobb fegyverexportőrré lépett elő a világranglistán a Stockholm International Peace Research Institute hétfőn nyilvánosságra hozott tanulmánya szerint.

A 2010-2014-es ötéves periódust a 2005-2009-es időszakkal összevetve kiderül, hogy a legnagyobb fegyverexportőr, az Egyesült Államok exportja 23 százalékkal, a második legnagyobb, Oroszország eladásai pedig 37 százalékkal nőttek, miközben Kína 143 százalékkal emelte fegyverexportját.

Kína teljes fegyverkivitele azonban messze elmarad a két első mögött. Az Egyesült Államok volumenben 31 százalékban, Oroszország pedig 27 százalékban uralja a világ fegyverpiacát, miközben Kína részesedése csak 5 százalék.

Az említett ötéves időszakban a világ fegyverpiaci forgalma 16 százalékkal emelkedett az előző öt évhez képest. Európa fegyverexportja 36 százalékkal csökkent, ezen belül Németországé 43 százalékkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.