BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nőtt az építőipar termelése az EU-ban

Az Európai Unió építőipari termelése márciusban szezonálisan kiigazítva 1,5 százalékkal nőtt az előző hónaphoz képest, és 1,3 százalékkal maradt el a tavaly márciusi szinttől - közölte szerdán az Eurostat. A havi magyar adat a legjobb a tagállamok között.

Az EU statisztikai hivatalának első becslése azt mutatja, hogy az EU egészéhez képest az euróövezetben a termelés havi szintű növekedése szerényebb volt, 0,8 százalékot tett ki, az éves szintű csökkenés pedig nagyobb, 2,7 százalék volt.

Az Eurostat adatai szerint a márciusi magyar építőipari termelés havi összehasonlításban 6,3 százalékkal, az EU-n belül a legnagyobb mértékben nőtt, éves összevetésben pedig 12,7 százalékkal bővült, ami a második legnagyobb növekedés volt a 13,3 százalékos román adat után. Az Eurostat kimutatása megegyezik a KSH által korábban közölt számokkal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.