BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkent a munkanélküliség Spanyolországban

Spanyolországban 1,8 százalékkal, csaknem 74 ezerrel, 4,05 millióra csökkent júliusban a munkanélküliek száma júniushoz képest - közölte kedden a spanyol munkaügyi minisztérium.  
 
A legnagyobb csökkenés a szolgáltató ágazatban volt, itt 1,65 százalékkal, 44 ezerrel mérséklődött a munkanélküliek száma.

Az építőiparban 11 ezerrel, az iparban ugyancsak 11 ezerrel, a mezőgazdaságban 2 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma júliusban havi összevetésben.

A munkaügyi minisztérium munkanélküliségi rátát nem közöl, a legfrissebb júliusi adatot az EU statisztikai hivatala hozza nyilvánosságra a hónap végén.

A második negyedévben tíz éve nem látott mértékben bővült a foglalkoztatottság Spanyolországban. A spanyol statisztikai hivatal (INE) július végén ismertetett adatai szerint április és június között közel 412 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, ilyen mértékű növekedés utoljára 10 évvel ezelőtt, 2005 második negyedévében volt.

A második negyedévben a munkanélküliség 1,4 százalékkal, 295 600-zal csökkent a dél-európai országban. Márciusban 23,78 százalék, júniusban 22,37 százalék volt a ráta.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.