BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ötödik hónapja mutatja a magyar gazdaság növekedését a BMI

Az áprilisinál 0,2 százalékponttal magasabb, 52,3 százalékos lett a májusi magyar beszerzésimenedzser-index.

Az áprilisinál 0,2 százalékponttal magasabb, 52,3 százalékos lett a májusi bezesrzésimenedzser-index (BMI) és ezzel ötödik hónapja a gazdaság növekedését jelzi - közölte a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT). A mutató 50,0 fölötti értéke növekedést, az alatti értékei csökkenést jeleznek.

A közlemény szerint a korábbi években a május átlag feletti hónap szokott lenni: a hosszú távú 52,1 százalékos átlaghoz képest a májusoké 52,5 pont, így az idei némiképp elmarad a hosszú távú és a vele megegyező hároméves átlagtól.

A felmérésben vizsgált részindexek többsége emelkedett áprilishoz képest, de a változások mértéke elenyésző, jellemzően 1-2 százalékpontos volt mindkét irányba. A foglalkoztatottság indexe 50,0 pont alá került májusban, de az elmúlt egy évben ez csak a negyedik hónap, amikor nem jelez növekedést - közölte a társaság.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.