BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól járhat, aki autóval járja az országot munka miatt

A fuvarozók, illetve azok számára, akik gépkocsival dolgoznak országszerte, jelentős kedvezményt tartalmaz az adótörvényben a kiküldetés fogalmának módosítása, amely augusztus elsejétől hatályos - mondta Honyek Péter, a PwC Magyarország adótanácsadója az M1-en.

Az új meghatározás szerint a munkába utazáson kívül minden üzleti utazás kiküldetésnek minősül a jövőben. Ennek egyik következménye, hogy a munkáltató adómentesen fizethet a munkavállalónak napi 3 ezer forintot napidíjként.

Az augusztus elsejei adóváltozások közül a szakértő szólt még a Karrier Híd program visszatéréséről. Ennek keretében a munkáltatók szociális hozzájárulási adókedvezményt igényelhetnek a közszférából távozók foglalkoztatása estén, maximum a minimál bér kétszereséig 13,5 százalékot, vagyis maximum mintegy 30 ezer forintot havonta. A piaci szférában így egy évig olcsóbban foglalkoztathatók a közszférából távozók, vagyis várhatóan több embert fog felszívni a közszférából a magánszféra - mondta Honyek Péter.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.