BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rossz hírt kapott Kína gazdasága

Lassult a kínai szolgáltatóipari szektor növekedése júliusban az előző havi csúcs után.

Lassult a kínai szolgáltatóipari szektor növekedése júliusban, dacára a gazdasági növekedést támogató kormányzati erőfeszítéseknek.

A Caixin Insight Group kínai és a Markit londoni piackutató intézet együttműködésével készített felmérés szerint a szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) értéke 51,7 pontra gyengült a júniusi, tizenegy havi csúcsot jelentő 52,7 pontról.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi.

Júliusban kisebb ütemben gyarapodott az új megrendelések állománya, a foglalkoztatottság pedig négy hónap óta először csökkent a szolgáltató szektorban. Folytatni kell a gazdasági növekedés ösztönzését célzó intézkedések megvalósítását, köztük a proaktív fiskális politikát, és tovább kell lazítani a merev szabályokon a szolgáltatóiparban - mutatott rá Csung Cseng-seng, a CEBM gazdaságkutató csoport közgazdásza az adatokat kommentálva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.