BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Varga leváltja adóügyi államtitkárát

Augusztus közepétől Izer Norbert, a PWC senior managere foglalja el Pankucsi Zoltán kodifikációért felelős adóügyi helyettes államtitkár posztját – írta meg a Figyelő szokásos Varga Mihály-interjújának a végén saját értesülésként. A nemzetgazdasági miniszter az interjúban a váltás tényét megerősítette, ám a személyi kérdésre hivatalosan nem válaszolt. A második negyedévet lezáró beszélgetésben Varga azt nyilatkozta, hogy ősszel beterjesztik a gazdaságélénkítő csomagot, a jogszabály-módosítások a tőzsdének, a kis- és középvállalkozóknak, a vállalatoknak és a bankrendszernek is bővülési lehetőséget biztosítanak majd. A terv az, hogy szélesítsék a most egyoldalú, uniós forrásokhoz és néhány egyedi tényezőhöz kapcsolt növekedést. Át kell gondolni, miként lehet a magyar gazdaság járműipari függését oldani, és fel kell készíteni a vállalkozásokat arra is, hogy megszűnnek az uniós források. A miniszter szerint azért is sem kelendőek a hitelek, mert az EU-forrásokra vadásznak a cégek.

Varga a munkahelyteremtő programok átalakítását is kilátásba helyezte azzal, hogy az intézkedések a mobilitást javítanák. Ezenkívül a miniszter megerősítette, hogy Magyarország nem siet belépni az euró előszobáját jelentő ERM-II rendszerbe, és reményét fejezte ki, hogy a közép-európai országok egyeztetni fognak a valutaövezeti csatlakozásról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.