BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó hírt kapott az Egyesült Államok

A vártnál is jobban nőtt, az ipari teljesítmény további javulását jelzi az amerikai Institute for Supply Management (ISM) októberre vonatkozó feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe.

A ma ismertetett adat szerint októberben 51,9 pontra nőtt az index a szeptemberi 51,5 pontról. Az elemzők kevésbé növekvő mutatót, 51,7 pontot vártak.

A BMI 50 pont feletti értéke a feldolgozóipari aktivitás bővülését, 50 pont alatti értéke pedig a zsugorodását jelzi. A idén eddig csak kétszer, februárban és augusztusban volt a mutató 50 pont alatt.

A foglalkoztatási alindex 52,9 pontra emelkedett a szeptemberi 49,7 pontról. Az új megrendelések alindex 55,1 pontról 52,1 pontra csökkent. 

Egy másik gazdaságkutató, a Markit Economics szintén ma tette közzé októberi amerikai beszerzésimenedzser-indexét, ami szerény növekedést jelzett, a szeptemberi 53,2 pontról 53,4 pontra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.