BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem ártott a kilépés a brit gazdaságnak

A brit statisztikai hivatal (ONS) adatai szerint nem látszik igazolódni a félelem, miszerint a brit gazdaság lelassulna a Brexit következtében.

A brit gazdaság 0,6 százalékkal bővült a tavaly októbertől decemberig tartó időszakban. Ezzel a szigetország megtartotta az előző negyedév növekedési ütemet – írja mai cikkében a BBC.

Ahogy arról a Világgazdaság korábban beszámolt, a brit növekedéssel kapcsolatos jó hírek már 2016 végén napvilágot láttak. Az ONS decemberi jelentése szerint a hazai össztermék (GDP) a szeptemberrel végződött három hónapban 0,6 százalékkal nőtt az előző negyedévhez képest.

Ami a 2016-os évet illeti, a brit gazdaság 2 százalékkal növekedett tavaly, ami mindössze 0,2 százalékos csökkenést jelent a 2015-ös évhez képest.

A fogyasztók költekezési kedve hozzájárult a szolgáltatói szektor fellendüléséhez. Az időszakos enyhe visszaesés ellenére a gyártó- és az építőipar is változatlanul tör előre a tavalyi év egészét tekintve – legalábbis ez derül ki az ONS jelentéséből.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.