BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Richter az üdítő kivétel a blue chipek között

A nyugat-európai és a tengerentúli részvényindexekhez képest alulteljesített a múlt héten a budapesti értéktőzsde. Főként a pénteki kereskedésben volt rossz a hangulat, így valamennyi blue chip látványos zuhanással zárta a hét utolsó napját. A BUX indexben elesett a 31 820 pontos támasz, így néhány pont híján már év eleje óta nem látott mélypontra esett az index. Rövid távon csaknem 1000 pontos tér nyílna lefelé, ha a hét első napjaiban a 31 600 pontos támasz is elesne.

Zuhanást hozott az elmúlt egy hónap az OTP-ben is. Hét hónapja tartó meredeken eső trendet szakított félbe a zuhanás, és sorra estek el a támaszok az elmúlt hetekben. A következő szintet a 8044 forintnál húzódó leszúrás jelenti, alatta pedig 7920 forintnál látható egy kisebb szint, illetve a 200 napos mozgóátlag jelent támaszt 7830 forintnál. Egyelőre nem láthatók fordulós jelzések a papírban, ezért nem biztos, hogy közel járunk már a fordulathoz.

A Mol hosszú időn keresztül 20 000–21 200 pont közötti sávban oldalazott. Először csütörtökön zuhant a támasz alá az árfolyam, ami a CEZ-részvénycsomag értékesítésének tudható be. Bár csütörtökön még nem esett el szignifikánsan a szint, a pénteki kereskedésben ismét határozottan 20 000 forint alá került az árfolyam, ami pedig azt jelenti, hogy a 19 000 forintos támaszig már nincs megálló az olajpapír számára.

Nem ért véget a rossz hangulat a Magyar Telekom piacán sem. A március elején indult esés két héttel ezelőtt megtorpant 484 forintnál, még egy kisebb emelkedés is kialakult a 200 napos mozgóátlagig, de az elmúlt három kereskedési napot ismét masszív mélyrepüléssel töltötte a papír. Ráadásul pénteken már a támasz alá került a kurzus, így megnyílt a tér a következő szintig, amely 477 forintnál húzódik, alatta pedig nem sokkal (404 forintnál) található a 200 napos mozgóátlag. A technikai kép alapján nagyobb a valószínűsége a további esésnek.

Az üdítő kivétel eddig a hazai börzén a Richter volt, mert a pénteki kereskedést leszámítva a többi blue chippel szemben masszív emelkedést hozott az elmúlt másfél hét. Március közepén még egy leszúrás rontotta a technikai képet, de csak egy napig maradt az árfolyam a 6380 forintos támasz alatt, egy hirtelen fordulat után nagyot emelkedett az árfolyam. Megközelítette a kurzus a 6695 forintnál húzódó történelmi maximumot, az ellenállás áttörésével pedig megerősítést nyerne az emelkedő trend, de a pénteki rossz hangulat kissé árnyalja a pozitív technikai képet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.