BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Stabil GDP-növekedés az euróövezetben

A piaci várakozásoknak megfelelő mértékben és az előző negyedévivel megegyező ütemű volt az euróövezet GDP-növekedése az idei első negyedévben – olvasható ki az Európai Unió statisztikai hivatalának, az Eurostatnak szerdán közzétett előzetes adataiból.

Az euróövezet 19 tagállamában 0,5 százalékkal, az Európai Unió 28 tagállamában pedig 0,4 százalékkal nőtt szezonális kiigazítással a bruttó hazai termék az idei első negyedévben az előző negyedévhez képest. Éves összevetésben az euróövezetben 1,7 százalék, az EU-ban 1,9 százalék volt a GDP-növekedés.

A piaci várakozásoknak megfelelő volt a növekedés

Az előző negyedévben, 2016 negyedik negyedévében az euróövezetben 0,5 százalék volt a negyedéves és 1,8 százalék az éves GDP-növekedés, az Európai Unióban pedig 0,6 százalék a negyedéves és 1,9 százalék az éves növekedés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.