BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megtorpant Japán ipari termelése

A gépek és elektronikai alkatrészek gyártásának visszaesése miatt 0,8 százalékkal csökkent júliusban Japán ipari termelése. Az előző hónapban még 2,2 százalékkal bővült a szektor.

A gépek és elektronikai alkatrészek gyártásának visszaesése miatt csökkent júliusban Japán ipari termelése. A tokiói ipari és kereskedelmi minisztérium csütörtökön azt közölte, hogy az ipari termelés 0,8 százalékkal csökkent az előző hónaphoz képest. Júniusban még 2,2 százalékos növekedést regisztráltak.

Éves összevetésben a japán ipari termelés 4,7 százalékkal nőtt a júniusi 5,5 százalékos bővülést követően. Elemzők főként a magas júniusi bázisnak tudják be a júliusi csökkenést. Maguk a gyáriparosok is úgy gondolják, hogy a termelés augusztusban ismét nő, és a világ harmadik legnagyobb gazdasága növekedési pályán marad.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.