BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyolc éve nem jött ilyen rossz hír az amerikai iparról

Nyolc éve a legnagyobb mértékben csökkent az amerikai ipari termelés augusztusban. A 0,1 százalékos bővülési várakozásokkal szemben 0,9 százalékkal csökkent a mutató.

A szerény növekedést váró elemzői várakozásokkal szemben nagy mértékben csökkent az Egyesült Államok ipari termelése augusztusban – derül ki a szövetségi tartalékbank rendszer, a Fed pénteken közzétett kimutatásából.

A 0,1 százalékos bővülést valószínűsítő elemzői várakozásokkal szemben augusztusban 0,9 százalékkal csökkent az ipari termelés az Egyesült Államokban az előző havihoz képest a júliusi 0,4 százalékos bővülés után.

Utoljára idén januárban mértek csökkenést, az augusztusi visszaesés nyolc éve a legnagyobb mértékű havi szintű csökkenés.

A lakosság evakuálásában részt vevő kamionok egyike gázol a vízben a heves esőzéssel kísért Harvey hurrikán által elárasztott texasi Houstonban 2017. augusztus 29-én. Forrás: MTI

A Fed közleménye megjegyezte: a Harvey hurrikán nagyjából 0,75 százalékponttal visszavetette az augusztusi ipari termelést. Az augusztusi ipari termelés 1,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a júliusi 2,2 százalékos emelkedés után.

A feldolgozóipari termelés 1,5 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest a júliusi 1,2 százalékos bővülés után.

A feldolgozóipari termelés havi szinten 0,3 százalékkal esett az elemzői várakozásokban szereplő 0,3 százalékos bővülés helyett, az előző havi 0,1 százalékos csökkenés után. A kapacitáskihasználás az iparban 76,1 százalékra csökkent augusztusban, így 3,8 százalékponttal marad el a mutató hosszú távú (1972-2016) átlagától.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.