BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brexit: egyre közelebb a kereskedelmi megállapodáshoz

A Brexit-tárgyalásokért felelős brit miniszter szerint a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről született előzetes megállapodással „drámaian csökkent” annak a kockázata, hogy Nagy-Britannia átfogó kereskedelmi megállapodás nélkül lép ki az Európai Unióból.

David Davis a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában megerősítette, hogy a brit kormány célja mindenre kiterjedő, a brit kilépés után is vámmentes kétoldalú kereskedelmet biztosító szabadkereskedelmi megállapodás elérése az Európai Unióval.

https://www.vg.hu/gazdasag/brexit-garantaljak-nagy-britanniaban-elo-kulfoldiek-jogosultsagait-706599/

Arra a megállapításra, miszerint Kanadának hét évébe telt egy ilyen egyezmény megkötése az EU-val, Davis kifejtette: az összehasonlítás nem helytálló, mivel Nagy-Britannia eddigi EU-tagsága révén a teljes szabályozói konvergencia helyzetéből kezdi a szabadkereskedelmi tárgyalásokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.