BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új intézkedésből profitálnak a kínai légitársaságok

Emelkedett a kínai légitársaságok árfolyama, miután a hatóságok bejelentették, a helyi járatok jegyárai kapcsán nagyobb szabadságot kapnak a cégek.

Emelkedett a kínai légitársaságok árfolyama hétfőn, miután a hatóságok pénteken bejelentették, a helyi járatok jegyárai kapcsán nagyobb szabadságot kapnak a cégek – írja a Reuters hírügynökség. A várakozások szerint

az intézkedés nyomán növekedhet a légitársaságok profitja,

így a China Southern Airlines árfolyama több mint 6 százalékkal kétéves csúcsra, a China Eastern Airlinesé több mint 5 százalékkal, az Air Chináé pedig több mint 8 százalékkal, 2010 novembere óta nem látott szintre emelkedett hétfőn napközben.

Új intézkedésből profitálnak a kínai légitársaságok
Forrás: AFP

A légitársaságok azon helyi járatok jegyárait módosíthatják maximum 10 százalékkal, amelyeken több mint öt cég verseng egymással az utasokért– számolt be a kínai polgári légi közlekedési hivatal és a Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság. Az új rendelkezés több mint 300 járatot érint, többek közt a Peking–Sanghaj utat is, amelyen a légitársaságok számára komoly versenytársat jelentett a vasút a hálózati fejlesztéseknek köszönhetően négy és fél órásra csökkentett menetidejével.

Minden egyszázalékos áremelés a helyi jegyárak terén becsléseink szerint 7 százalékos nyereségbővülést biztosít a kínai légi közlekedési ágazat számára

– nyilatkozta Corrine Png, a Crucial Perspective közlekedési kutatásokat végző cég szingapúri ügyvezetője. A reform fő nyertese a legnagyobb belföldi piaci részesedéssel rendelkező China Southern Airlines lehet. Peking 2013-ban közel egy évtized után tett engedményeket a légi közlekedési árakra vonatkozó korlátozásokat érintően, két évvel később pedig 101 járat jegyárait módosíthatták a légitársaságok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.