BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább növeli a Galaxy Note kijelzőjének méretét a Samsung

Még nagyobb kijelző, megnövelt memória, tárhely és akkumulátorkapacitás jellemzi majd a várhatóan augusztusban érkező Galaxy Note 9-et.

Érdekes trükköt vethet be a Samsung a várakozások szerint nyáron érkező Galaxy Note 9-nél: az új telefon kijelzője úgy lehet nagyobb az előző modell képernyőjénél, hogy közben a készülék mérete csökken. A dél-koreai gyártó újdonságai kapcsán az elmúlt időszakban meglepően pontos kiszivárogtatásokat nyilvánosságra hozó Ice Universe friss képeket közölt az eszközről, melyek alapján úgy tűnik, hogy a korábbinál is keskenyebb alsó és felső keretet kap a készülék.

A kiszivárgott információk szerint 6,38 hüvelykes lesz az új Galaxy Note 9 kijelzője, vagyis majdnem egytized hüvelykkel nagyobb, mint az előző modellé. Ez természetesen nem tűnik nagy különbségnek, ám ha igaznak bizonyul az Ice Universe információja, az azt jelenti, hogy a Samsung tovább növelheti előnyét az Apple-lel szemben a képernyő telefonhoz viszonyított méretét illetően.

Persze önmagában a rendkívül vékony keret és a valamivel nagyobb kijelző nem garantálja a Note 9 sikerét, de az eddig kiszivárgott hírek szerint nem is annyira a külsőben, mint inkább belül lesznek számottevő változások. A Note 8, sőt az év elején bemutatott Galaxy S9 Plus kapcsán is komoly kritika volt, hogy meglepően gyenge akkumulátort kaptak: előbbit 3300, utóbbit 3500 milliamperórás teleppel látták el. Az új Note-nál azonban kezelhetik ezt a problémát, s várhatóan 4000 milliamperórás akkumulátorral szerelik majd fel. További különlegessége lehet az eszköznek a memóriája.

Fotó: AFP

A Samsung csúcsmodelljeinél eddig 6 GB volt a maximális RAM, ám a hírek szerint a dél-koreai társaság a Note 9-be már 8 GB-os memóriát épít be. Valószínű az is, hogy duplázzák a tárhelyet:

az eddigi legnagyobb méretről, vagyis 256 GB-ról 512 GB-ra nő. Ez egyben azt is jelenti, hogy a microSD kártya kínálta lehetőségeket kihasználva akár 1 TB fölé is nőhet a Galaxy Note 9 tárolási kapacitása, ami a megnövelt RAM-mal együtt a munkacélú felhasználásnál nagy előnyt biztosíthat az eszköznek.

Azt egyelőre nem lehet tudni, mikortól lesz elérhető a Samsung új prémiumkategóriás telefonja. Az valószínűsíthető, hogy valamikor augusztus elején – egyes beszámolók szerint 9-én – mutatják be az eszközt.

Ha a vállalat folytatja az elmúlt évek gyakorlatát, akkor a bemutató után pár héten belül már világszerte kapni lehet majd a készüléket. Az kétségtelen, hogy 2018 második fél évének egyik legjobban várt okostelefonja lesz az új Note, de lesz ezenkívül még pár érdekesség, ami miatt izgalmasnak ígérkeznek az előttünk álló hónapok az okosmobilok rajongói számára.

A teljes cikket a Világgazdaság csütörtöki számában olvashatja

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.