BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiderült, miért késtek a nyugdíjak januárban

Emberi tényezőkre visszavezethető hiba miatt késtek a januári nyugdíjak Varga Mihály válasza szerint.

Emberi tényezőkre visszavezethető hiba miatt késtek a januári nyugdíjak, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság egy igazgatóhelyettesét leváltották, és azon dolgoznak, hogy többet ilyen ne fordulhasson elő

– szúrta ki a Hvg.hu a pénzügyminiszter válaszát. Igaz-e, hogy az ön által indított vizsgálat eredményeképp leváltották a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság szakmai igazgatóhelyettesét? – ezzel a címmel tett fel írásbeli kérdést Varga Mihálynak az MSZP-s Mesterházy Attila.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A pénzügyminiszter azt válaszolta: ő maga és a Magyar Államkincstár elnöke is elrendelt egy vizsgálatot, miután a januári nyugdíjat csak késéssel utalták el, és a kincstár vizsgálata volt az, amely miatt sor került „a kérdésében jelzett személyi intézkedésre” – írja a portál.

A tárcavezető válasza szerint mindkét vizsgálat azt állapította meg, hogy a technikai problémát emberi tényezőkre visszavezethető hiba okozta. A miniszter erősebb kontrollt ígért, és létrehoznak egy ügyeleti rendszert is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.