BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezekre a kínai adatokra senki sem számított

Az ország áprilisi külkereskedelmi többlete 13,84 milliárd dollárra zsugorodott az egy hónappal korábbi 32,67 milliárd dollárról.

Elemzők által várt növekedés helyett csökkent Kína exportja áprilisban, miközben ugyancsak meglepetésre bővült az ázsiai ország importja.

A kínai vámhatóság szerdán ismertetett adatai szerint az áprilisi külkereskedelmi többlet 13,84 milliárd dollárra zsugorodott az egy hónappal korábbi 32,67 milliárd dollárról.

A szakértők a márciusit meghaladó aktívumra, 35 milliárd dollárra számítottak.

Fotó: Shutterstock

Áprilisban az export 2,7 százalékkal csökkent, szakértők 2,3 százalékos növekedést vártak a márciusi 14,2 százalékos bővülés után.

A kínai import 4 százalékkal nőtt, miután márciusban 7,6 százalékkal esett. Elemzők áprilisra a kivitel 3,6 százalékos csökkenésére számítottak.

Politikailag különösen érzékeny, hogy miként alakul az amerikai-kínai külkereskedelem. Áprilisban a kétoldalú forgalom 15,7 százalékkal csökkent, a kínai kivitel 9,7 százalékkal mérséklődött, míg az amerikai termékek kínai importja 30,4 százalékkal esett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.