BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Logisztikai boom a kiskereskedelemben

Bár a járványhelyzet miatt több helyen visszafogják a beruházásokat, a Lidl után az Aldi is nagymértékű raktárbővítést jelentett be.

Mintegy 300 új munkahelyet teremt Magyarországon a következő hónapokban az Aldi – jelentette be Bernhard Haider, a német diszkontlánc hazai leányvállalatának ügyvezetője. Ezzel a magyar piacon 2008 óta jelen lévő, 145 áruházat működtető vállalat dolgozói létszáma 4500-ra ugorhat az év végéig. A Világgazdaság kérdésére elmondta:

hatmilliárd forintos költséggel tervezték a 8800 négyzetméteres hűtőraktárat, amellyel megduplázzák a magyarországi hűtőraktár-kapacitásukat. A beruházás révén a raktári dolgozók számát ötvennel növelik, ezzel csak a logisztika területén több mint 550 embernek adnak munkát.

A bővítés keretében száz munkavállalót áruházi munkakörökbe is felvesznek, az informatikai szolgáltatóközpont, az Aldi International IT Services Kft. állománya pedig rövidesen 170-ről 270-re bővül.

Fotó: AFP

„A vérünkben van a költségcsökkentés, de azt sosem a dolgozóink kárára tesszük” – reagált lapunknak a kiskereskedelmi különadó kigazdálkodását firtató felvetésre Bernhard Haider. Az áruházi pluszmunkahelyek a plázastop miatt nem jelentenek automatikusan további üzletnyitásokat. Az ügyvezető leszögezte:

a szabályozás miatt nem abban az ütemben bővítenek, ahogy szeretnének, de minden lehetőséget megragadnak, hogy növeljék a hálózatukat.

A meglévő alapterületen is dinamikusan nő a forgalom, egyre több a vásárlójuk. Bár a koronavírus-járvány idején a kiskereskedelmi forgalom olyan volt, mint egy hullámvasút, a cég rugalmas munkaszervezéssel igyekezett úrrá lenni a helyzeten, mivel nem akartak abba a hibába esni, hogy az első vásárlói rohamra reagálva felvegyenek több száz dolgozót, hogy aztán néhány héttel később szélnek kelljen ereszteni őket.

A teljes cikket a Világgazdaság pénteki számában olvashatja

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.