BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Látványos éjszakai drónfelvételeken a debreceni BMW-gyár – nézze meg a teljesen kész komplexumot

Gyönyörű felvételek érkeztek a debreceni BMW-gyárról, ahol már a következő hetekben elindulhat a próbagyártás.

Lényegében már az utolsó simításokat végzik a debreceni BMW-gyáron, melynek festőüzemében indul el elsőként a gyártás írja a Dehir. Az üzem Facebook-oldala, amely már 11 ezer követővel rendelkezik, több látványos drónfelvételt is megosztott a lappal. Ezek között vannak olyanok, amelyek nappal, s vannak olyanok is, amelyek a naplemente idején, illetve éjszaka készültek.

Már az utolsó simításokat végzik a debreceni BMW-gyáron, melynek a festőüzemében indul el elsőként a gyártás / Fotó: Dehir

Korábban írtunk róla, hogy most ősszel már a próbagyártással elindul a termelés, elsőként a festőüzemben, amely óránként harminc karosszéria festésére lesz képes. A cívisvárosban a BMW Group egy teljes értékű autógyárat épít fel, présüzemmel, karosszériaépítő részleggel, fényezőműhellyel és összeszerelő csarnokkal, valamint az elektromos hajtáshoz szükséges akkumulátorcellák összeszerelését házon belül lehetővé tevő, egyedi akkumulátor-összeszerelő üzemmel. 

debreceni BMW-gyár
Óránként harminc karosszéria festésére lesz képes a festéküzem a debreceni BMW-gyárban / Fotó: Dehir

A Debrecen Északnyugati Gazdasági Övezetében, több mint 400 hektárnyi területen elterülő üzem a vállalatcsoport első olyan egysége, amelyet már a tervezés első fázisától teljes egészében az iFactory koncepció alapján fejlesztettek, a hatékony, környezetbarát és digitalizált gyártás jegyében.

Itt gyártják majd a tisztán elektromos meghajtású Neue Klassét.

A gyár a tervek szerint 2025-ben kezdi meg a termelést, több mint ezerötszáz munkavállalóval, egyben ekkor gördül le a gyártósorról a Debrecenben debütáló, tisztán elektromos meghajtású Neue Klasse első modellje is.

debreceni BMW-gyár
Magyarország legnagyobb naperőművét építi fel a debreceni BMW-gyár / Fotó: Dehir

A modellek gyártásához szükséges áram egy részét zöldforrásból biztosítja a BMW Debrecenben, ahol a cég az ország legnagyobb naperőművét építi. Az alapkő letételén Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is jelen volt, aki azt mondta, hogy a kormány minden szükséges döntést meghoz Debrecen vonzerejének növelése érdekében. Az idén októberre elkészülő napelempark területe 50 hektár, ami nagyobb, mint 70 focipálya, 71 ezer panelből áll majd, teljesítménye meghaladja a 85 gigawattot.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.