BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem csak a katasztrófaturistáknak van mit mutatnia Miskolcnak – íme a város szépségei

Borturisztikai programok, tárlatok, a felújított miskolctapolcai élményfürdő, Lillafüred szépségei várják a Miskolcra látogató turistákat, akik a barlangfürdőt egy ideig kénytelenek elkerülni. A fürdő péntek este égett le, miután tűz keletkezett a zárást követően a terápiás részlegen.

A barlangfürdő leégése után sokszínű kínálattal várja Miskolc az oda látogató turistákat – írta összeállításában a Boon.hu. 

Lillafüred Magyarország legromantikusabb helye / Fotó: Litványi József/ Boon.hu

A turisztikai látványosságok közül kiemelték 

  • az Avason elérhető több borturisztikai programokat,
  • a felújított kilátót, 
  • a belvárosban a modern, interaktív, többórás programot kínáló Pannon-tenger Múzeumot,
  • a ország egyik legszívhezszólóbb kiállításával rendelkező  színészmúzeumot
  • és a különleges tárlatokat kínáló Miskolci Galériát.

Azzal folytatták, hogy esténként Magyarország első kőszínháza, a több mint 200 éves Miskolci Nemzeti Színház kápráztatja el a közönséget, aki pedig gasztronómiai programra vágyik, a Bükki Kör tagjainál biztos, hogy helyi alapanyagokra építő, egyedi és magas minőségű gasztronómiai kínálatot talál. 

Ezen felül néhány éve adták át a miskolctapolcai Ellipsum élményfürdőt.

Lillafüred (amely szintén Miskolc része) Magyarország legromantikusabb helye. 

– emlékeztettek. A Hotel Palota, a mellette lévő függőkert és a Hámori-tó önmagában is többnapos program tud lenni. Ezen kívül a környéken érdemes megnézni a Szent István cseppkőbarlangot, az Anna mésztufabarlangot, valamint a Szeleta ősemberbarlangot. 

Az Avas mellett egyéb lenyűgöző pinceprogramokat is kínál a város. Miskolctapolcáról akár gyalogtúra keretében is érdemes ellátogatni például a Görömbölyi Pincesorra, ahol nemcsak jó borok, hanem egy egyedülálló, sokszor a középkort idéző föld alatti világ is várja a látogatókat.  

A tűz a barlangfürdőben szeptember 6-án este 7 óra után, közvetlenül a zárást követően keletkezett a terápiás részlegen. A lángok innen terjedtek a főépület tetőszerkezetére is. 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.