BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Junior Prima Díjjal ismerték el a Világgazdaság munkatársát, Mészáros Gergőt

A Világgazdaság munkatársa, Mészáros Gergő is Junior Prima Díjban részesült idén.

Mészáros Gergő kezdő újságíróként került a Világgazdasághoz, s már az első időszakában egyértelmű volt, hogy jó érzékkel nyúl a témákhoz. A szerkesztőségi munkában tehetségét nemcsak a cikkek írása terén bontakoztathatta ki, ahol a külgazdasági, illetve kriptó- és hagyományos valutapiaci anyagaival tűnt ki, hanem a podcastok készítésébe is becsatlakozott. Ez utóbbi tevékenysége olyan jól sikerült, hogy önálló műsor vezetésére is lehetőséget kapott.

Mészáros Gergő átveszi a Prima Díjat / Fotó: Vémi Zoltán

Mészáros Gergő 2018-ban végzett az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium, majd 2022-ben a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Tanulmányok szakán szerzett alapdiplomát. Jelenleg a Corvinus Politikai Gazdaságtan című, angol nyelvű mesterképzésének végzős hallgatója.

Szakterületei közé a globális monetáris politika és a tőkepiacok tartoznak, előszeretettel követi ugyanakkor a kriptopiaci fejleményeket és a devizapiaci izgalmakat egyaránt. Kisgyerek kora óta Barcelona-drukker, és Stephen King rajongó. A Prima Primissima Díjakat 2007 óta kifejezetten a fiatal tehetségek számára is odaítélik azért, hogy a már fiatalon komoly eredményeket felmutató szakemberek is elismerésben részesülhessenek.

Szerkesztőségünk büszke Mészáros Gergőre, hiszen a szakmai elismerés mellett, a díj mintegy visszaigazolása is annak, hogy a Világgazdaság egy olyan szakmai műhely, amely a fiatal tehetségeknek fejlődési, kitörési lehetőségeket biztosít.

– közölte Túrós-Bense Levente, a Világgazdaság főszerkesztője. Hozzátette: a hazai sajtóban igen nagy szükség van a képzett gazdasági újságírókra, a fiatalos lendületre, a vérfrissítésre, olyanokra, akik nemcsak értik, hanem érthető módon át is tudják adni, meg tudják magyarázni a hétköznapi emberek számára nemritkán nehezen befogadható összefüggéseket. Gergő ékes példája annak, hogy a fiatalok között is vannak jó gazdasági szakemberek, akiket érdemes a pályára csábítani – jelentette ki Túrós-Bense Levente. 

A nettó hárommillió forint pénzjutalommal járó díjat Gábor Zoltán (Index), Ács Sándor Bence (Portfolio), Varga Bence (Fidelio), Debreceni Kamilla (TV21 Ungvár), Farkas Márton (M4 Sport) és Mészáros Gergő (Világgazdaság) vette át a KAVOSZ Zrt. rendezésében megvalósult ünnepségen.

Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója felidézte: a Prima Primissima Díjat Demján Sándor alapította 2003-ban, majd tíz évvel később átadta a mozgalmat és a díjat a Csányi Sándor vezette OTP-nek.

A vezérigazgató arról beszélt, hogy 

a sajtó kategória díjazottjait egyszerre hálás és nehéz dolog kiválasztani, hiszen ezt a szakmát nem lehet számszerűsíteni, esetükben a „tetszik vagy nem tetszik” dönt, az érzések, az átjövő üzenetek a fontosak, ugyanakkor a személyiségek megmutatkoznak a cikkeken, filmeken keresztül is.

Idén is harmincál több jelölés érkezett a díjra, a nyertesek kiválasztása pedig nagy munka volt – tette hozzá.

A Junior Prima díjnak öt társalapítója van, mindegyikük egy-egy önálló kategória mecénási feladatait vállalta fel. A Magyar Fejlesztési Bank a tudomány, az MVM Energetika Zrt. a zene, a Docler Holding Kft. a népművészet, a KAVOSZ Zrt. a sajtó, az MBH Bank pedig a színházi művészet terén kiemelkedő fiatal tehetségeket támogatja. A Junior Prima Díj igazi újdonságot jelentett azzal, hogy megteremtette a fiatal, ígéretes tehetségek méltó elismerésének lehetőségét, így olyan hagyományokat követ, amelyre az egész társadalom megbecsüléssel tekint. 

A KAVOSZ Zrt. 2014-ben Társalapítóként csatlakozott a Prima Primissima Alapítványhoz és 2021-ig a Junior Prima Díjak sajtó kategóriájában díjazza, 2022-től a pedig az ismeretterjesztés és média kategóriájában ismerik el a fiatal tehetségeket. Az idei évben is nagyra becsült szakembereket kértek fel a zsűrizésre, hogy tapasztalatukkal és tudásukkal segítsék a kiválasztás folyamatát. A zsűri által díjazott 6 fő személyenként már nettó 3 millió forint pénzjutalomban részesül.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.