BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kábelnet-akciókat hoz a nyár

Új akciókkal köszöntött be a nyár a kábelnetes piacon, a legmeglepőbb ajánlattal eddig a ViDaNet Zrt. jelentkezett, amely győri ügyfeleinek 498 forintért kínál webhozzáférést. A magyar piacon példátlanul olcsó termék a múlt hét vége óta érhető el, és elsősorban azoknak éri meg ezt választani, akik levelezésre, elektronikus ügyintézésre szeretnék használni a világhálót. A másodpercenkénti 512 kilobites letöltési sebesség ugyanis nagyméretű videoállományok letöltésére, videomegosztó portálok böngészésére vagy multimédiás netes alkalmazások – például játékok – futtatására nem igazán alkalmas. Az ilyen jellegű felhasználás ellen szól az is, hogy egygigabyte-nyi letöltött adatmennyiség után tovább csökken a szolgáltatás sebessége.

Az új ajánlat bevezetésekor elsősorban azokra gondoltak, akik még nem interneteznek, vagy eddig csak munkahelyükön jutottak webeléréshez, mivel otthoni használatra még drágának találták az elérhető termékeket – közölte az akcióval kapcsolatban Sepsey György, a ViDaNet Zrt. vezérigazgatója. Elmondása szerint az olcsó ár ellenére üzletileg is megéri az új akció, mivel erősíti az előfizetői lojalitást, és ha az ügyfelek megszeretik az internetet, reményeik szerint a nagyobb teljesítményű csomagot is tőlük vásárolják majd. A ViDaNet tervei között szerepel az ajánlat kiterjesztése más szolgáltatási területekre is, de a további lépések előtt megvárják a győri eredményeket.

Múlt szombaton újabb akciós kábelnetes ajánlatokkal jelent meg a piacon a legnagyobb hazai kábelszolgáltató, a UPC Magyarország Kft. is – tudtuk meg Szűcs Lászlótól, a társaság média- és sajtókapcsolati igazgatójától. Az új ajánlatok egyértelműen arra ösztönzik az ügyfeleket, hogy egyszerre több szolgáltatást vegyenek igénybe, hiszen így havonta ezer forintot spórolhatnak meg. A mintegy 300 ezer netelőfizetővel rendelkező cég legutóbb áprilisban vezetett be új internetes csomagokat, közülük a legolcsóbb, 2 Mbit/s-os letöltési sebességet kínáló ajánlat ötezer forintba kerül havonta. Ez a termék és a 7500 forintért kínált 10 Mbit/s-os csomag bizonyult a legnépszerűbbek a tavaszi akciók során – mondta el Szűcs László.

A helyi viszonyok, az adott területen tapasztalható verseny is nagymértékben befolyásolja, hogy milyen árakkal igyekeznek a szolgáltatók növelni a részesedésüket – közölte Szűcs László a ViDaNet győri ajánlatával kapcsolatban. Hozzátette, a UPC-nek is van 512 kbit/s-os letöltési sebességet kínáló terméke, amely jelenleg 3500 forintba kerül havonta, illetve az új akció keretében, ha az ügyfél a cég más szolgáltatására is előfizet, 3100 forint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.