BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Íme a bankok, amelyek elfelejtették csökkenteni a kamatokat

"A betéti piacon manapság szinte tökéletes versenynek lehetünk a tanúi" – állítja a CIB Bank. Emiatt több hitelintézet is kínál "dömpingáras" betétet, amelynek kamata magasabb az önköltségi szintnél, vagyis a bankközi rátánál.

A ráfizetés ellenére a piaci szereplők nem nagyon mernek kiszállni a versenyből, attól tartanak ugyanis, hogy ezáltal alulmaradnak a forrásokért folyó küzdelemben. A hétfői fél százalékpontos rendkívüli kamatcsökkentésre az idő szűkössége miatt nem reagálhattak még a bankok, a november 24-i hasonló mértékű kamatvágást azonban már volt idejük beárazni.

Mégsem tettek így: a legtöbb hitelintézetnél még mindig a kamatcsökkentések előtti kondíciók érvényesek. Nem változtak az akciós betétkamatok egyebek között az Allianz Banknál, a Budapest Banknál, az FHB-nél, az Ersténél, a K&H-nál a Raiffeisennél és a CIB-nél sem. 

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.