BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alacsonyabb törlesztőrészletre vágyik? Itt a megoldás!

Pénzre váltható a jó adósmúlt néhány jelzálog-hitelező cégnél, amelyek kedvező kondíciójú kölcsönökkel próbálják magukhoz csalogatni az elégedetlen banki ügyfeleket.

Nem csak a banki mentőcsomagok segíthetnek az alacsonyabb törlesztőrészletre vágyó adósoknak: még mindig vannak olyan jelzálog-hitelezők, amelyek vállalják, hogy kiváltják a kölcsönöket alacsonyabb kamatúra s így kisebb havi részletűre.

A hitelközvetítők szerint három olyan társaság van, ahova érdemes lehet átvinni a meglévő jelzáloghitelt: az Aegon Hitel, az Axa Bank és az UCB Ingatlanhitel. Nem mindenkit látnak azonban szívesen a társaságok. „Ezek a cégek a hitelkiváltással kizárólag jó ügyfeleket szeretnének vásárolni” – osztja meg tapasztalatait Kiss Gábor, a hiteltanácsadással foglalkozó Benks Kft. régióvezetője.

A jelek szerint sikeresek is ebben: az Aegon Hitel klienseinek 27 százalékát másik banktól orozta el, az UCB-nél pedig a kiváltási célú érdeklődések száma sokszor meghaladja a lakáscélúakét.
Hogy ki a jó ügyfél, arra kézenfekvő a válasz: az, aki precízen fizeti a hitelei részleteit. „Minél makulátlanabb valakinek a hitelmúltja, annál kedvezőbb feltételeket, kondíciókat tudunk a számára biztosítani” – közölte lapunkkal Lajtai Attila, az UCB marketing- és direkt értékesítési vezetője. Ez a szempont annyira fontos, hogy a társaság akár a jövedelemvizsgálattól is hajlandó eltekinteni az olyan klienseknél, akik igazolni tudják, hogy az elmúlt öt hónapban rendesen fizették a részleteiket. Az UCB emellett kiszámíthatóbb is a legtöbb versenytársánál, ugyanis forintban fix törlesztőrészletet és akár ötéves kamatperiódust is vállal devizahitelek esetében is.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.