BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fejlesztenének a kkv-k

Az MFB tapasztalatai szerint több volt a havi befogadott hitelkérelem, mint egy éve.

Az elmúlt héten több mint egy milliárd forint összegű hitelt folyósított az MFB a hazai kis- és középvállalkozásoknak. A fejlesztési bank arról is hírt adott, hogy az elmúlt hét végéig közel 265 milliárd forint új hitelt hagytak jóvá a vállalkozói programok keretében.

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. tapasztalatai szerint a válság ellenére sincs megtorpanás a vállalkozói fejlesztési igényekben. Ezt a szeptemberben befogadott hitelkérelmek száma alapján látják így. Szeptember 27-ig közel 265 milliárd forint új hitelt hagytak jóvá a vállalkozói programok szerinti hitelek keretében.

Csak az elmúlt héten több mint egy milliárd forintot folyósított az MFB a kkv-szektor vállalkozóinak, a korábban jóváhagyott hitelszerződések teljesítéseként. Összesen máig közel 40 milliárd forint hitelt juttatott a bank a mikro-, kis- és középvállalkozások számára.

Ami pedig az eddigi utolsó, teljes hónapot - augusztust - illeti. Közel százzal több kérelmet hagyott jóvá a KKV-szektort érintő hitelprogramok keretében, mint az előző év azonos időszakában, s ez mintegy 3,2 milliárd forinttal több új forrást jelent.

Az Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési-, Agrárfejlesztési- és az Agrár Forgóeszköz-, valamint az MFB Forgóeszköz Hitelprogramok keretein belül további jelentős források állnak még a KKV szektor rendelkezésére - hívja fel a figyelmet a bank közleménye. Az MFB kkv-hiteleinek kedvezményes kamata nem éri el az 5 százalékot (3 havi EURIBOR + legfeljebb 4 százalék, 15 éves futamidőre).

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.