BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kudarc a mentőcsomag

Keveseken segít az úgynevezett áthidaló hitel, vagyis az állami adósmentő csomag – derül ki a hitelintézetek beszámolóiból.

A jogszabályban meghatározott feltételeknek nehéz megfelelni; az állástalanná vált kliensek gyakran nem tudják igazolni, hogy munkájuk a foglalkoztató érdekkörében felmerült okból szűnt meg, más esetben az a gond, hogy nem voltak alkalmazottak. Azok a fizetőképességük csökkenése miatt törlesztési nehézséggel küszködő adósok sem kaphatnak állami segítséget, akiknek már késedelmessé vált a lakáshitelük.

A megszorulóknak a bankok inkább saját konstrukcióikat ajánlják, amelyeket eddig már tízezres nagyságrendben vehettek igénybe az adósok. Jellemzően kisebb törlesztőrészletet kérnek a bankoktól, amelyek többnyire a tőketörlesztés átmeneti felfüggesztésével vagy a futamidő meghosszabbításával próbálnak rajtuk segíteni. 14. oldal

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.