BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megérkezett a jó hír! Kilábalás jelei az Egyesült Államokban

A kiskereskedelmi eladás 1,2 százalékkal nőtt októberben az Egyesült Államokban.

Az Egyesült Államokban a kiskereskedelmi értékesítés 1,2 százalékkal növekedett októberben, mely a legnagyobb bővülés hét hónap tekintetében.

A Bloomberg által megkérdezett 74 közgazdász konszenzusát jelentősen felülmúlta az adat: 0,7 százalékos kiskereskedelmi eladási növekedéssel számoltak az elemzők.

A foglalkoztatottság növekedése a fogyasztási kiadások emelkedéséhez vezethettek az elmúlt hónapokban. A munkanélküliség 9,3 százalék lehet 2011-ben. Jelenleg 9,6 százalékon áll az álláskeresők aránya.

Az Egyesült Államok jegybankjának szerepét betöltő Fed 600 milliárdos kötvényvásárlási programot jelentett be, hogy segítse a gazdaság növekedését és csökkentse a munkanélküliséget. A Fed célja, hogy megelőzze a deflációt, és segítse a kilábalást – írja a Bloomberg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.