BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A görögök miatt szenvednek a frankhitelesek - Már megint CHF-rekord

Az európai vezető tőzsdeindexek gyengülni kezdtek Jean-Claude Juncker szavaira, és a forintot is elérte az esetleges görög csőd „szele”.

Az euró erőteljes gyengülésbe kezdett, miután Jean-Claude Juncker, az eurózóna pénzügyminisztereinek vezetője úgy nyilatkozott: elképzelhető, hogy Görögország nem kapja meg a következő hitelrészletet az IMF-től. Ebben az esetben Görögország rövidesen csődbe kerülne.

Korábban a gyenge GDP-adat okozott mérsékelt kockázatkerülést a nemzetközi piacokon, amely az Egyesült Államokból érkezett. Az USA gazdasága 1,8 százalékkal bővült, és elmaradt a várakozásoktól.

Az eurót 1,23-ról 1,225 alá ütötték - újabb történelmi málypontra - a svájci frankkal szemben, napközben még 1,235-ön kurzuson állt a devizapár. A feltörekvő devizának számított forint is gyengülni kezdett: 269-ről 270 közelébe került a hazai deviza a romló nemzetközi befektetői környezetben az euró ellenében.

A két tényező eredményeképp a svájci frank ismét drágább, mint 220 forint. Délután még 218 forinton mozgott a jegyzés, és a forint a régió legjobban teljesítő devizája volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.