BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az alagúton át mentik az utasokat a 2-es metróból

Nem jár a metró a Deák tér és az Örs vezér tere között. Az utasokat az alagúton keresztül kísérik a Keleti pályaudvar felé. Reggel a Délitől a Deákig szünetelt a közlekedés- írja a hvg.hu

Műszaki okok miatt nem jár a 2-es metró Budapesten az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között - közölte a BKK szerda délután. A Metróért Egyesület szerint a problémát az okozta, hogy valami beszorult az áramszedő alá.

Az MTI úgy tudja, hogy a szerelvény két állomás között lett mozgásképtelen, az utasokat leszállítják a metróról és az alagúton keresztül kísérik a Keleti pályaudvari állomásra, a tűzoltók is a helyszínen vannak. A HavariaPress szeerint 49 utast kellett kimenteni. Az említett szakaszon pótlóbuszok járnak- írja a hvg.hu

Reggel fél 8 előtt a Déli pályaudvartól a Deák térig jártak pótlóbuszok, mert a Batthyány téren műszaki hibát észleltek.

Eközben a  BKK a Facebook oldalán szerda délután fél 4 magasságában azt a közölte:  "Az M2-es metró szerelvényei helyett várhatóan még egy órán át összesen 44 pótlóbusz közlekedik az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér állomások között. A műszaki hiba elhárításáig és a forgalom helyreállásáig türelmeteket, megértéseteket kérjük!"

Senki nem sérült meg a 2-es metró szerda délutáni üzemképtelenné válása során, amely miatt az utasokat az alagúton keresztül kellett az állomásra kísérni - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Mint írták, a Keleti pályaudvar és a Puskás Ferenc Stadion állomás között, a Déli pályaudvar irányába közlekedett, amikor mozgásképtelenné vált a szerelvény az alagútban. A BKV a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal együtt 20-25 perc alatt leszállították az utasokat a járműről és kisegítették őket az állomásra.

A BKK hangsúlyozta: a napi több száz kilométert futó szerelvényeken előfordulhat meghibásodás, megjegyezték ugyanakkor, hogy a 2-es vonalon közlekedő metrószerelvények nem teljesen azonosak a pénteken induló 4-es vonalon közlekedő járművekkel.

 Kisdi Máté, a fővárosi katasztrófavédelem szóvivője az MTI-nek azt mondta, 49 utast kísértek ki a Keleti pályaudvarra, az utasok fegyelmezetten, pánik nélkül hagyták el a szerelvényt és az alagutat. A vonalon továbbra is buszos pótlás van érvényben az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.