BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Budaörs után újabb önkormányzatok vágnának vissza az útdíjért

Budaörs után Budapest XV. kerületének polgármestere, Hajdu László is válaszlépésen gondolkozik az útdíj ellen - írja a Blikk. Soroksáron is vizsgálják, mit lehet tenni.

Nagyon komolyan sújtja a XV. kerületet az M0-s és az M3-as bevezető szakaszának fizetőssé tétele. Jelentősen csökken az ezen az utakon elérhető nyolc bevásárlóközpont forgalma, ennek következtében a kerület iparűzési adóból származó bevétele is kisebb lesz – magyarázta a Blikknek a DK-s polgármester.

A kerületben működik a fővárosi szemétégető, Budapest kommunális hulladékának 60 százalékát itt semmisítik meg. "Naponta 150-160 kukásautó ezernyi fuvart bonyolít le a város és a szemétégető között. Eddig ezt az M0-son tették. Ám most a kerület lakótelepeinek és családi házas övezeteinek belső útjait veszik igénybe. Ezt a szállító cég vezetője is megerősítette, hiszen egyelőre kivárnak a milliós tételt felemésztő matricavásárlással. Az egyetlen eszközünk az lehet, hogy nem engedjük át a szemétszállító autókat Újpalota belső útjain. Vagy fizetnek, és visszatérnek az M0-sra, vagy leállnak a szemétszállítással – vélekedett a polgármester.

Geiger Ferenc, Soroksár polgármestere pedig azt nyilatkozta: jogászaik vizsgálják annak lehetőégét, hogy az autópályák, így az M5-ös bevezető szakaszát átminősítsék autóúttá, így lekerülnének a listáról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.