BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Növelte bevételét a Telenor

A múlt évben 156,4 milliárd forintos bevételt ért el a Telenor Magyarország Zrt. ami 2 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest. A társaság EBITDA eredménye ugyanakkor 4 százalékkal, 50,75 milliárd forintra csökkent, amelyben nagy szerepet játszott a negyedik negyedéves visszaesés. A múlt év utolsó három hónapjában egymilliárd forinttal volt kisebb az EBITDA, mint egy évvel korábban. A cég a csökkenést a nagyszabású fejlesztési projektekkel és néhány új, üzleti vonatkozású tevékenységgel indokolta. Tavaly a negyedik negyedévben a tőkeberuházások értéke – a frekvenciaengedélyeket nem számítva – éves összevetésben egymilliárd forinttal lett magasabb a Hipernet hálózat fejlesztése és a kapcsolódó átviteltechnikai beruházások miatt – derül ki a társaság közleményéből. A vállalatnál az előfizetések száma 3,48 millió volt december végén, ami gyakorlatilag megegyezik az előző év adatával. Jelentős mértékben bővült viszont a mobilinternetet használók száma, a Telenor közlése szerint a 2013. decemberi 973 ezerhez képest 210 ezerrel nőtt a Hipernet-ügyfeleik száma.

A Telenor a múlt évben több mint ezer új bázisállomást létesített hálózatfejlesztési projektje keretében. A társaság 2014 novemberében jelentős mértékben bővítette a MyTV televíziós mobilapplikációban nézhető csatornák számát, illetve a korábban csak okostelefonokon, táblagépeken és személyi számítógépeken használható megoldást a tévékészülékeken is elérhetővé tette. Decemberben pedig egy új szegmensben is megjelent a mobilcég, beléptek a pénzügyi szolgáltatások piacára, a vállalat sajátmárkás hitelkártyát bocsátott ki ügyfelei részére. A Telenor hitelkártyán százezer és egymillió forint közötti keretösszeget lehet igényelni. A pénzügyi szolgáltatásban a mobilcég partnere a Budapest Bank Zrt..

A Telenor az egyik nyertese volt a tavaly szeptemberben zárult 4G-s frekvenciatenderen. A társaság a B jelzésű spektrum csomagért 31,725 milliárd forintot fizetett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.