BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kilencezredik repülőgépét adta át az Airbus

Kilencezredik átadott repülőgépét ünnepelte az Airbus Hamburgban, az A321-es típus a VietJetAir vietnami diszkont légitársaság flottájába került.

Az Airbus hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az elmúlt tíz évben megduplázták az átadott gépek számát, most évi mintegy hatszáz gép gördül le a toulouse-i székhelyű cég végösszeszerelő soráról.

Az Airbus legelső gépét, egy kéthajtóműves, szélestörzsű A300B2-est 1974-ben adta át az Air France-nak, a gépet 1997-ben kivonták a flottából és megsemmisítették. A típus berepülési programjának első tesztgépét szintén szétszerelték, egyes elemeit Toulouse-ban, Münchenben és Le Bourget-ban tárolják. Ebből a típusból fejlesztették ki egyebek mellett a ma is gyártott A330-as szélestörzsű gépet.

A repülőgépgyártó 2014-ben 60 milliárd euró árbevételt ért el, kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredményük 6,1 milliárd euró, a nettó jövedelem pedig 2,3 milliárd euró lett. December 31-ével a csoport rendelésállományának értéke 857,5 milliárd eurót tett ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.