BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Árualap-bővítés, takarékosság

A tavalyi és az idei év kedvezőtlen hatásainak ellensúlyozásaképpen ez évben a Chemol Travel bővítette nyári árualapját, repülőjegy-értékesítésének forgalmát növelni kívánja, s erőteljesebben jelenik meg a céges utaztatásban. Ennek eredményeképpen a tavalyi 3,8 milliárd forintos forglamat az idén 4,5 milliárdra kívánják növelni -- mondta Hóka Péter, a Chemol Trvel ügyvezető igazgatója.

Az idén több rossz hatással is számolnia kell az utaztatószakmának, így a Chemol Travel utazási irodának is. Az egyik legjelentősebb izraeli kiutaztató céget érzékenyen érintette a bizonytalan belpolitikai helyzet a közel-keleti országban. Emiatt ugyanis e programjaik értékesítése tavaly ősz óta szinte teljesen leállt. Emellett -- mint az egyik legnagyobb repülőjegy-értékesítőt -- hátrányosan érinti a légitársaságok közelmúltban meghozott döntése, a jutalék csökkentése 9-ről 7 százalékra. Emellett az, hogy a Malév leállította bangkoki járatát, szintén okoz nehézséget a cégnek. E kedvezőtlen hatások éves szinten mintegy 50-60 millió forint árréskiesést okoznak a társaságnak.
Ezt ellensúlyozandó a Chemol már tavaly növelte thaiföldi programjainak arányát, amivel jelentős részben pótolni tudta az izraeli kiutazás csökkenését. Nyári kínálatukban bővebb árualappal jelentek meg, itt főként a szicíliai üdülésekből kínálnak a korábbinál többet. A repülőjegy-eladás jutalékának csökkentését az értékesítés forgalmának 30 százalékos növelésével kívánják ellensúlyozni. Ehhez hozzájárul az is, hogy a légitársaságok jelentősen megemelték áraikat áprilistól. A cég év végi eredményét azzal is javítani kívánják, hogy jelentős költségtakarékossági intézkedéseket hoztak.
Mindennek eredményeképpen az idei évben a vállalat a tavalyi 3,8 milliárd forint forgalommal szemben 4,5 milliárdot tervez, míg az adózás előtti eredményüket 3 millió forinttal, 40 millióra kívánják növleni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.