BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az üzemeltetőről még nincs döntés

Az idén októberben kezdődik meg Tapolcán egy négymilliárd forint értékű hotel építése, amelyben komplett gyógyászati részleget is kialakítanak. A tervek szerint a szálloda 2003 tavaszától fogadja majd a vendégeket. Arról még nincs döntés, hogy ki üzemelteti majd a négycsillagos szállodát.

Egy négycsillagos, 212 szobás gyógyszálló építésének előkészítését kezdték meg Tapolcán, ahol ily módon is megpróbálják kihasználni a város alatt húzódó barlang nyújtotta gyógyászati lehetőségeket. A hotel megvalósítására a közelmúltban alakult meg a Tapolca Thermal Hotel Sport Kft., amelynek tulajdonosa 95 százalékban a főként szállodai beruházásokkal foglalkozó SCD Group. A kft.-ben 5 százalékban tulajdont szerzett a városi önkormányzat az öthektáros telek használati jogának átadása fejében.
Mint Jászai Gellért, az SCD Group ügyvezetője elmondta, a 16 ezer négyzetméteres beépített területből 3 ezer négyzetméter lesz a gyógyászati-welness részleg, amelyből közvetlen lejárat lesz a barlangba. E területnek saját termálvize is van, amelyet szintén hasznosítanak majd a négycsillagos szállodában.
A négymilliárd forint értékű beruházás kivitelezési munkái -- a tervek szerint -- az idén novemberben kezdődnek meg, s legkésőbb 2003 tavaszától fogadják a vendégeket. A négymilliárd forint 25 százalékát a kft. saját erőből biztosítja, míg a fennmaradó részt pályázati úton, a Széchenyi-tervi pályázatból kívánják biztosítani, illetve hitelfelvételre is szükség lesz. Számítások szerint a megtérülési idő 10-12 év.
A beruházó tervei szerint 15+10 éves üzemeltetési szerződést kötnek az egyik, Magyarországon működő, gyógyhoteleket üzemeltető vállalattal. Így a Danubius és a Hunguest Hotels jöhet szóba, de emellett külföldi üzemeltetővel is tárgyalnak. Ez ügyben döntés még nem született.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.