BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gondok a szezon előkészítésében

Az elmúlt évben közel 18 ezer fiatal üdült a fonyódligeti gyermektáborban. Az idén ennél is több, összesen mintegy 19 ezer fiatalt várnak. Tavaly az elő- és utószezonban csaknem 4 ezer külföldi vendéget fogadtak, s hozzávetőleg ugyanennyi magyar fiatal külföldi csereüdültetését oldották meg.

Az idén mintegy 19 ezer fiatal üdülhet a Somogy megyei önkormányzat fonyódligeti gyermektáborában, illetve csereüdültetési rendszerén keresztül külföldön -. mondta Teremi József táborparancsnok. Arról is számot adott, hogy 2000-ben 17,5 ezer fiatal tölthetett egy-egy turnusnyi időt, két hetet náluk.
Az üdülési csekkek kiadásának késlekedése miatt gondokkal indult az idei szezon, hiszen a május 1-jei tábornyitást követően egyre több helyről kérdezik tőlük, mikor juthatnak a csekkekhez. A jelenlegi bizonytalanság a nyarat előkészítő munkát hátráltatja.
A fennállásának harmadik évtizedét az idén kezdő tábor lakóinak idejét nagyrészt a helybeli programok -. a balatoni vízi elfoglaltságok, a sport- és kulturális vetélkedők -. mellett a kirándulások, a környékbeli kulturális értékek meglátogatása tölti ki.
A magyarok mellett minden évben jelentős számú külföldi fiatalt is fogadnak, döntően csereüdültetés formájában. Tavaly közel 4 ezer határon túli gyerek táborozott Fonyódligeten, a legtöbben Németországból, Szlovákiából és Csehországból érkeztek.
A fonyódligeti tábor egyébként önálló gazdasági egységként működik. Az alap- és a vállalkozói tevékenységből származó összes bevétele a múlt évben 216 millió forint volt és nyereségesen működött. Az eredményes gazdálkodás lehetővé tette, hogy tavaly 30 millió forintot költhettek a tábor fejlesztésére.

Az elmúlt évben közel 18 ezer fiatal üdült a fonyódligeti gyermektáborban. Az idén ennél is több, összesen mintegy 19 ezer fiatalt várnak. Tavaly az elő- és utószezonban csaknem 4 ezer külföldi vendéget fogadtak, s hozzávetőleg ugyanennyi magyar fiatal külföldi csereüdültetését oldották meg. Fehér István-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.