BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

MTI: mozgó hírek

A hírtartalom korszerűsítése a célja annak a hároméves programnak, amelynek megvalósítása az év elején kezdődött meg a Magyar Távirati Iroda Rt.-nél (MTI). A mintegy 300 millió forintos projekt nyomán a hírek a jövőben nemcsak írott formában, hanem mozgókép-hang közvetítésével is eljutnak az előfizetőkhöz - tudtuk meg Dorogi Sándortól, az MTI Rt. elnökétől.

Jelenleg kísérleti programként a választásokhoz kapcsolódva kezdődött el január elején a multimédiás hírszolgáltatás, ám a rövid távú tervek között az első helyen szerepel az Original Text Service (OTS-) hírszolgáltatásoknál is a képi-hangi megjelenés bevezetése. A cégek által közzétett OTS-hírek ma még hagyományos hír formában jelennek meg. Az MTI ezeket a digitális híreket archiválja is, és szabad szavas kereséssel lehetőség van a multimédiás híreken belüli keresésre is. A hírügynökségnél bíznak abban, hogy e szolgáltatás az idén már jelentős bevétellel járul hozzá idei üzleti tervük teljesítéséhez.

E szolgáltatás bevezetése hosszabb távra is lehetővé teszi az üzleti világ igényeinek mind teljesebb kiszolgálását úgy, hogy az MTI a távközlés és az informatika területén a későbbiekben együttműködést tervez az egyes szolgáltatókkal. Ennek eredményeképpen lehetőség lesz arra, hogy a képek közvetítésére is alkalmas harmadik generációs mobiltelefonokkal az előfizetők a piaci híreket nemcsak rövid, írásban megjelenő, hanem képes változatban is megkapják. De e szolgáltatás lehetőséget teremt a szélessávú internetszolgáltatók, illetve a televíziók kínálatának bővítésére is.

A projekt megvalósításához a nemzeti hírügynökség 200 milliós támogatást kapott a Miniszterelnöki Hivatal informatikai kormánybiztosságától. (VG)

Munkatársunktól

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.