BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pályáztatás e-piacokra

Módosultak az idén a gazdasági tárca térségi és tematikus elektronikus piacok fejlesztésére meghirdetett pályázatának feltételei. A vissza nem térítendő támogatás mértéke a fejlesztések 33 százalékáról 50 százalékára nőtt, az elnyerhető maximális támogatás pedig 25 millió forintról 35 millióra.

A térségi és tematikus elektronikus piacok fejlesztésére kiírt pályázat célja egyfelől, hogy elősegítse egy adott térségre, illetve gazdasági szektorra, ágazatra vonatkozó gazdasági információknak a világhálón való megjelenítését elektronikus portál kialakításával. Célja másrészt, hogy elősegítse a kereslet-kínálati információk összegyűjtését, elektronikus mintapiacok kialakítását, valamint hogy segítse a térségi gazdasági hálózatok legfontosabb szereplőinek modern információs és kommunikációs eszközökkel való összekapcsolását.

Mire nyerhető el támogatás?

?Térségi gazdasági elektronikus "kapuk" (portálok) kialakítása

- Legfontosabb feladata, hogy felhasználóbarát, interaktív módon (pl. on-line keresőrendszer, levelezőrendszer beépítésével) mutassa be az adott térség gazdasági életének valamennyi fontos információját, adatbázisát, amelyek hozzájárulhatnak a térség gazdasági szereplőinek tevékenységéhez, piaci működéséhez és versenyképessége javulásához. A térségi elektronikus kapu hatóköre átnyúlhat az államhatáron, különös tekintettel a határ menti térségi-gazdasági kapcsolatok fejlesztésére.

?Tematikus gazdasági elektronikus "kapuk" (portálok) kialakítása

- Ez a gazdaság szereplői számára biztosítja egy-egy speciális terület valamennyi szükséges és fontos információját, garantálva ezen információk megbízhatóságát, hitelességét. A tematikus portál létesítésének célja, hogy segítse eligazítani a gazdaság szereplőit az információrengetegben. A portál nagyon fontos részét alkotja a nemzetközi kitekintés, az egyéb hasznos oldalakra, adatbázisokra való hivatkozás.

?Elektronikus mintapiacok kifejlesztése

- Ezek egy-egy ágazaton belül a keresleti és kínálati ügyletek és információk on-line hozzáférésével integrálják az adott térség vállalkozóit, illetve különböző gazdaságfejlesztési intézményeit (ipari parkok, innovációs transzfer központok, technológiai inkubátorházak). Lehetővé teszik továbbá az adott régió nemzetközi gazdaságba való bekapcsolódását és a kereskedelem fejlesztését. A mintapiac hatóköre is átnyúlhat az államhatáron. A mintapiacok szerepe elsősorban a kis- és középvállalkozások üzleti környezetének javításában jelentős, mivel az elektronikus piacon részt vevők informáltsága a keresleti és kínálati viszonyokról ugrásszerűen megnövekszik, Ez csökkentheti a kis- és közepes vállalkozások versenyhátrányát a nagyvállalati szférával szemben.

Az érdeklődőnek lehetősége van arra, hogy egyszerre adja be pályázatát elektronikus "kapu" (portál) és elektronikus mintapiac együttes megvalósítására. Erre a pályázók térségi és profilbeli megkötés nélkül pályázhatnak.

Munkatársunktól

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.