BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Észtország sűrűbb hálót fon

Az év első hónapjaiban a 15 és 74 év közötti észt lakosságnak már a 39 százaléka rendszeresen használta az internetet - derül ki az Emor piackutató legfrissebb adataiból. A világhálón szörföző észtek aránya egy év alatt mintegy 25 százalékkal emelkedett, vagyis 12 hónap alatt 80 ezren vásároltak új előfizetést.

A nagyarányú növekedés hátterében elsősorban az otthoni személyi számítógépek számának emelkedése áll, a PC az egyik legnépszerűbb karácsonyi ajándék volt tavaly decemberben. A felmérésből kiderül az is, hogy öngerjesztő folyamat indult be a baltikumi államban: a számítógépet sokan kimondottan internetes célokra veszik, de azok is előbb-utóbb csatlakoznak a hálózathoz, akik más okokból szerezték be gépeiket. Az adatok szerint így ma már 3 otthoni számítógépből kettő csatlakozik az internethez, és a lakossági felhasználásban is nagyon gyorsan emelkedik a - fix havidíjas és garantált minőségű - bérelt vonalak száma. Az állandó költségnek köszönhetően az arra egyébként kevésbé fogékony családtagok is használni kezdik a világhálót, ami szintén emeli a szörfözők arányát.

VG-összefoglaló

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.