BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mobil ipari alkalmazások

A GSM rendszer nem csupán emberek közötti kommunikációt tesz lehetővé. Ahogy mi magunk felhívhatjuk családunkat, ha szükségünk van valamire, vagy bajba jutottunk, lehet, hogy az uszoda vagy az autóbusz, sőt még az üvegház is "telefonál" a karbantartóknak, a segélyszolgálatnak vagy a kertésznek.

Világszerte mintegy négymillió gép kommunikál már GSM-en keresztül jelenleg is egymással vagy "gazdájával".A Pannon GSM hálózatán működő egyik alkalmazás a Cyber-Water Control rendszer, amelyet medencék vízminőségének és -hőmérsékletének felügyeletére, szabályozására terveztek. Lényege, hogy a medencében mért értékek a GSM rendszeren keresztül SMS-ben vagy GPRS adatátvitellel jutnak el a karbantartó központba. A folyamat a másik irányba is működik: a központ ügyeletese vagy számítógépe ugyanígy, a távolból szabályozhatja a víztisztító berendezések beállításait. A cég rendszerét használja az útmeteorológiai megfigyelőrendszer is. Az utak mentén elhelyezett érzékelők mérik például a levegő páratartalmát, az útfelület hőmérsékletét, a csapadék mennyiségét vagy a ködöt, és a GSM-hálózaton keresztül a mért adatokat, az egész ország bekábelezése nélkül, továbbítani tudják a központba, ahonnan aztán különböző médiumokon keresztül eljutnak az autósokhoz.

A cég legutóbb egy objektumhelyzet-meghatározó rendszer kifejlesztésében közreműködött. A rendszer műholdas segítség nélkül képes meghatározni egy mozgó tárgy helyzetét. A megoldás segítséget jelenthet a közlekedési vállalatoknak, hogy pontosan érkezzenek és induljanak a buszok, vagy hogy a legkevesebbet kelljen várni a taxira.

Munkatársunktól

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.