BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Farmervédelem sugárzás ellen

A Levi Strauss ruhagyártó vállalat bejelentette, hogy a jövő évben olyan, speciális sugárzáselnyelő bélést tartalmazó farmert dob piacra, ami a zsebben hordott mobiltelefon káros hatásaitól hivatott védeni viselőjének nemesebb szerveit.

A Levi's a ZDNet on-line magazinban megerősítette, hogy az Európában jövő évben piacra kerülő egyik - férfiaknak szánt - Levi's farmernadrág egy kifejezetten a mobiltelefon tárolására szánt zsebbel lesz ellátva, amelybe "sugárzáscsökkentő" bélés kerül. A gyártó közlése szerint a speciális bélés csökkenti a mobiltelefonok egészségre gyakorolt káros hatását - ha van ilyen. Tudományosan mindmáig nem sikerült bizonyítani, hogy a mobilok veszélyesek lennének az emberi szervezetre. Az új farmernadrágot gyártó Levi's sem állítja ezt.

A vállalat csupán annyit árul el a készülő ruháról, hogy a "mobilzsebet" belülről egy sugárzással szembeni, 97 százalék pamutot és 3 százaléknyi, "MDF" elnevezésű anyagot tartalmazó védőburokkal látják el, melyről nem árultak el egyelőre részleteket. A zseb kifele eső részén semmilyen árnyékolás nem lesz, mivel az a kézi készülékek használhatóságát akadályozná, ugyanis csökkentené a térerőt. A nadrágot a tervek szerint 2003 elejétől forgalmazzák az európai boltokban, az amerikai piacra egyelőre nem kíván behatolni vele a Levi Strauss.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.