BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyors haladás saját sávon

Korunk vállalkozóit a napi üzletmenet biztosításán túl folyamatosan foglalkoztatja a fejlődés, a további növekedés lehetősége. A gazdasági szféra szereplői közül egyre többekben tudatosul, hogy az eredményes, prosperáló üzletben a jól kivitelezett, időben leszállított termékeken, a pontosan elvégzett korrekt szolgáltatásokon túl igen komoly szerepe van a kommunikációnak, az üzleti kommunikációnak. És mint olyan, ez utóbbi folyamatosan hozzájárulhat az alaptevékenység erősítéséhez. A globalizálódó gazdaságban egy a külvilágtól elzárkózó, elszigetelt vállalkozás kudarcra van ítélve. Ma már természetes a gazdálkodók többségétől, hogy számítógép segítségével, az Internet alkalmazásával nyit ablakotó a világra, tájékozódik ágazata fejlődésének irányairól, a piaci lehetőségekről. Azzal, ha ugyanezt a számítógépet használja üzletmenetének dokumentálására, számláinak, hivatalos leveleinek megírására, még koránt sincs kiaknázva minden benne rejlő lehetőség.

A hazai kis- és középvállalkozások versenyképességének egyik kulcskérdése a belső, illetőleg külső üzleti kommunikációs lehetőségek fejlesztése. Egy cég, egy telephely több munkaállomásának kommunikációs rendszerbe állítása a belső adatáramlás számára biztosíthat pontos, jól nyomon követhető csatornákat. Hasonló igény merülhet fel az egymástól elkülönült telephelyek, alvállalkozások, de a bizalmas üzleti partnerek esetében is.

Mit is szeretne, mire van szüksége egy, a kommunikációs rendszerét fejleszteni kívánó vállalkozásnak. Alapelvárásként fogalmazódik meg, hogy a zárt rendszer biztonságot nyújtson, biztosítani tudja az adatok eredetiségét, sérthetetlenségét. A felhasználó, rendszerfejlesztő számára ugyancsak roppant fontos, hogy az általa használt kommunikációs rendszer egységes, ugyanakkor modulárisan folyamatosan bővíthető, az igénybe vett funkciókat tekintve növelhető legyen. Hiszen aki ma még csak a világhálón barangol, az holnap már bizalmas adatátvitelt szeretne üzleti partnereivel: új igényként jelenik meg nála a megrendelések kezelése, a belső és külső levelezés lebonyolítása, a raktárkészlet nyilvántartása, a dokumentumok iktatásának, a számlakibocsátásnak a kezelése. Aki ma még csak adatátvitelben gondolkodik, holnap már hang- és mozgókép átvitelével is kommunikálni szeretne: az utazásra szánt időt és pénzt megtakarítva inkább videokonferencián bonyolítja üzleti ügyeit.

Nos, a vállalkozók fejlesztési elképzeléseire, a bennük felmerülő igényekre egyértelmű megoldást kínál a MATÁV. A legnagyobb hazai telekommunikációs cég a szolgáltatási csomagok olyan skáláját kínálja, amelyből a felhasználók könnyedén kiválaszthatják a számukra megfelelő rendszert. Szabadon dönthetnek arról, hogy a modularitás, az egységes rendszer és a biztonság előnyeiből melyik milyen hangsúlyt kapjon saját kommunikációs hálózatának kiépítésekor.

Az első, a pénzügyileg és alkalmazás szempontjából is a legkisebb belépési küszöböt jelentő, kiemelten az árérzékeny kis- és középvállalkozások számára fejlesztett termék az IPSec VPN a 4. negyedévben kerül piacra. A szolgáltatás egy virtuális magánhálózat létrehozására és működtetésére nyújt lehetőséget. A kiépített rendszer segítségével a bekapcsolódó ügyfelek zavartalanul élvezhetik a valódi magánhálózatok által biztosított előnyöket, mindezt anélkül tehetik, hogy az egyes állomások, telephelyek, üzleti partnerek közötti közvetlen fizikai kapcsolat valóban kialakításra kerülne.

Mindez kapcsolt vonalakon, valamint az Internet felhasználásával, egy lényegében virtuális magánhálózaton valósul meg. A rendszer kiemelt előnye, hogy a MATÁV a nyílt, és az adatforgalom biztonsága szempontjából éppen ezért számos veszélyt rejtő világhálón is garantálja, hogy a felhasználók adatforgalma minden esetben titkosítottan, mások számára elérhetetlen módon jusson el a feladótól a címzettig. Mindezt egy titkosítási algoritmus alkalmazásával éri el. Egy üzleti vállalkozás számára nem mellékes, hogy a szóban forgó megoldás költségtakarékos, és igény szerint bármikor továbbfejleszthető.

Az IPSec VPN szolgáltatásainak alkalmazásával egyazon hozzáférés biztosítja az ügyfél számára a Internet elérést és az adatátviteli lehetőséget. Használatának nincsenek földrajzi korlátai, a szolgáltatás bel- és külföldön egyaránt elérhető. A rendszer alkalmazásának sokoldalúságát mutatja, hogy működésébe nem csak a standard telephelyek kapcsolhatók be,lehetőséget nyújt távmunkások, mobil ügynökök kommunikációs integrálására is. A belső adatátvitel ilyen módon nem csak felgyorsul, lényegesen pontosabb és hatékonyabb lesz.

A következő, a MATÁV által kínált megoldás a Flex-Com szolgáltatás, ami a biztonságot helyezi előtérbe. Ez a termék nem az Internetet használja mint hordozó közeget, hanem a MATÁV saját országos hálózatát, így az ezen épült céges informatikai hálózatok garantált sebességgel és a legnagyobb biztonsággal működnek. E rendszerben az adatok biztonsága mellett az adatátvitel gyorsassága és minősége igen magas, és mivel a MATÁV gerinchálózata teljesen kiépült, térbeli korlát nélkül, az ország valamennyi pontján igénybe vehető a szolgáltatás, amelynek hatósugara adott esetben az országhatárokon túl is nyúlhat. A rendszer működőképességét, garantált biztonságát jól példázza, hogy több, kiterjedt fiókhálózattal rendelkező hazai takarékszövetkezet is eredményesen alkalmazza.

A MATÁV választ ad a fenti funkciókat igénylő, ugyanakkor azoknál sokoldalúbb szolgáltatást nyújtó rendszert elváró ügyfelek részére is. Az IP-Complex a telekommunikációs vállalat kiépült IP-gerincére alapozva egy integrált egységes rendszer keretében nyújtja az igényelt szolgáltatást. A termék az IP technológia alkalmazásával a zavartalan adatátvitel, illetve a garantált biztonság mellett lehetőséget biztosít a hang- és mozgóképátvitelre is. E komplex szolgáltatáson belül megvalósuló több funkció létrehozása és működtetése lényegesen olcsóbb, mint ha valaki külön-külön építi ki a számára hasonló lehetőségeket nyújtó önálló egységeket, technológiákat. Az IP-Complex nagy fizikai távolságok áthidalására alkalmas, minél távolabbra irányul az adatforgalom, annál költséghatékonyabb.

A MATÁV a vállalkozók igényeihez igazodó, tetszés szerint bővíthető szolgáltatási csomagjaival áll az ügyfelek rendelkezésére. A továbblépés lehetőségeire, a költségtakarékosságot és hatékonyságot növelő újdonságokra érzékeny hazai vállalkozók a három termék szolgáltatásai között megtalálhatják a számukra legkedvezőbb megoldást. A termékekről a telekommunikációs cég minősített viszonteladói partnereinek szakemberei adnak részletes tájékoztatást. Az újdonságok iránt érdeklődni lehet a MATÁV Rt. Adatkommunikáció ügyfélszolgálatán, a 06/ 80 400-300 zöld számon is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.