BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mobilnet: Hongkong a legfelkészültebb

Hongkong, Dánia és Svédország gazdasága a legfelkészültebb a mobiltelefonos internetre - áll a Nemzetközi Távközlési Unió (ITU) most először elkészített felmérésében.

A mértékadó svájci központú szervezet a világ 200 országát vette górcső alá, és a mobiltelefonos, illetve internetes fejlődési lehetőségeket mérve egy összesített index alapján rangsorolta azokat. A maximum elérhető 100 pontból Hongkong szerezte meg a legtöbbet, 65,88-ot, de Dánia, Svédország, Svájc és az Egyesült Államok is 65 pont fölött teljesített. A mérésnél az alap-infrastruktúrák helyzetét, a piac szerkezetét és a mobiltelefon, illetve az internet használati szokásait pontozták.

Az ITU leszögezi, hogy a legfelkészültebb országok listájának megalkotása még a 26 mérlegelt szempont figyelembevételével is nagyon nehéz. Vannak olyan gazdaságok, melyek vagy a mobil-, vagy az internetes szektorban fejlettek, de a másikban nem.

Feltűnő az is, hogy az élen végzett országokban magas az egy főre vetített GDP értéke, a felmérés pedig ezt a tényezőt nem vette figyelembe. Előfordulhat tehát, hogy a középmezőnyben olyan országok végeztek, melyek az egy főre eső nemzeti össztermékhez viszonyítva jobb mutatókat értek el, mint fejlett versenytársaik.



Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.