BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Netmosoda

Internetre kapcsolt mosógépeket állított üzembe az IBM a bostoni egyetemen. A háztartási gépek intelligens részegységei a mosás befejeztéről e-mailben vagy SMS-ben értesítik a felhasználókat. Az IBM eSuds névre keresztelt rendszereiből az Egyesült Államok 40 egyetemén összesen körülbelül 9000 darabot terveznek üzembe helyezni. A speciális mosógépek fő újdonsága, hogy a diákok a helyi hálózaton lévő weboldalon keresztül megtekinthetik, hogy az adott mosószobában van-e szabad gép. A mosás megkezdése után a gépeket nyugodtan magukra lehet hagyni, azok ugyanis e-mailben vagy SMS-ben értesítik használójukat arról, hogy kimosták a beléjük helyezett ruhákat.

Az eSuds mosógépek nem csak aprópénzzel működtethetők, a hallgatók akár diákigazolványuk segítségével is intézhetik a használati díj kifizetését. Az IBM új generációs mosó-, illetve szárítógépeiből jelenleg kilenc, illetve tíz példányt használnak tesztelés céljából Bostonban. (Origo)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.