BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

SAP-folyam Lisszabontól Tihanyig

Lisszabonban több mint hétezer, Tihanyban közel ezer informatikai szakemberfigyelte-figyeli, milyen irányban kíván haladni az integrált vállalatirányítási szoftverek vezető gyártója, az SAP. A termékújdonságok közül nagy figyelem kíséri a portálalapú ügyfélkapcsolati megoldást.

Több mint hétezer résztvevő előtt számolt be a gyökeresen átalakuló informatikai világpiac támasztotta legújabb követelményeikhez való igazodásáról a közelmúltban az SAP AG a portugál fővárosban. A vállalatirányítási szoftverek (ERP) vezető gyártójának számító, 30 éve alapított német cég globális éves e-business-konferenciáján, a Sapphire 102-ön a cég vezetői nem rejtették véka alá, hogy az új gazdaság felett az átlagosnál is sűrűbben jelentkező viharfelhők nem kerülték el az SAP-ot sem, noha dominanciája az ERP-piacon továbbra is vitathatatlan. A rendezvényt a nagy nemzetközi konferenciákon megszokott külsőségek jellemezték, de sokak örömére hiányzott belőle az ugyancsak gyakran előforduló jelenség, a versenytársak pocskondiázása.

Vitaindító előadásában Henning és Kagermann társelnökök és vezérigazgatók úgy vélték, mindenkinek magának kell megtalálnia a megfelelő kiutat a nehéz helyzetből. Elismerték: a vállalatok megnyirbált informatikai költségvetésének ismeretében költséghatékony új megoldásmenedzselő stratégiákra, a meglévő vállalati eszközpark hasznosítását elősegítő új keresztalkalmazásokra van szükség. Hozzátették, az eddigieknél is nagyobb figyelmet kell ma már fordítani a kis- és középvállalkozásoknak szánt megoldásokra is.

A konferencián bejelentett újdonságok közül nagy érdeklődés kísérte a cég portálalapú ügyfélkapcsolati rendszerét (CRM). E technológia új, illetve kibővített funkciói közé tartoznak az új munkaerő-kezelési funkciók ügyfélkapcsolati központok számára, egy új partnerportál, átfogó elemzés a vásárlókkal való kapcsolattartásra, javított mobilfunkciók, valamint a juttatások és részesedések kezelése.

A cég magyarországi jelenlétének elismerését is jelentette, hogy a rendezvényen a kis- és középvállalati kategóriában az év SAP channel partnere díjat kapta a KFKI Isys Kft.az idén lebonyolított számos rendszerbevezetés elismeréseként.

A legújabb termékekkel való ismerkedés szeptember 22-25. között a magyar felhasználók szélesebb köre számára is lehetővé válhat az immár ötödik alkalommal megrendezendő hazai felhasználói konferencián, Tihanyban.

"A kiélezett piaci versenyben a versenyképesség elengedhetetlen feltétele, hogy felmérjük az e-üzleti alkalmazások valódi erejét. A konferencia plenáris ülésein az informatikai szektornak új gazdaságban betöltött szerepéről, felelősségéről szeretnénk beszélni, illetve az üzleti élet meghatározó szereplőivel való együttműködési lehetőségeket felvázolni" - foglalta össze a három nap eseményeit Vahl Tamás, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A magyar top 200 vállalatainak közel 60 százaléka - legyen szó bármely iparágról - használja az SAP megoldásait. A konferencián esettanulmányokon keresztül mutatják be a mySAP.com e-business platformot és iparági megoldásait. (SGy)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.