BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közbeszerzési Hírek

Szeptemberig 36,9 milliárd forint

Az év első kilenc hónapjában iroda-számítógépes témában 41 közbeszerzési eljárás fejeződött be, és ezekben összesen 36,88 milliárd forintról döntöttek - derül ki a Magyar Közbeszerzési Hírbörze Kft. 2002. I-III. negyedévi összesítéséből. Az előbbi érték a vizsgált időszak 3361 összközbeszerzésnek 1,2 százaléka, ami a 13. helyezést jelenti. Az elmúlt év azonos időszakában a közbeszerzések szám szerinti listáján negyedik volt. Az idei január-szeptember közötti érték szerinti rangsorban azonban a tavalyi (25,7 milliárddal elért) negyedik helyről a másodikra került a terület, és a 2002. évi 523,6 milliárdos összértékből 7 százalékkal részesedett. Így is alatta maradt a 2000 első kilenc hónapjában regisztrált 43 milliárdnak. Számítástechnikai tevékenységből szeptemberig 103 eljárásban (3,1 százalékos részesedés, ötödik hely) közel 10,63 milliárdról (2 százalék, nyolcadik hely) döntöttek. (VG)



Hitelszámla-kezelő rendszer az MFB-nek

A Magyar fejlesztési Bank (MFB) Rt. hitelszámla-kezelésre alkalmas számítástechnikai rendszer kialakítására tárgyalásos eljárást indított. E szerint feladat egyrészt SAP, CML és CFM moduljainak a bevezetése a dokumentációban részletezett feltételek szerint. Másrészt SAP, CML és CFM modullicenceinek beszerzése és szállítása a dokumentációban részletezett feltételek szerint. Továbbá SAP, CML és CFM moduljának bevezetése, integrálása a működő SAP-rendszerbe és támogatás. Részajánlat nem tehető. A teljesítés határideje: 2003. március 31-e. Az ajánlatkérő által meghívni kívánt ajánlattevők keretszáma három. (Közbeszerzési Értesítő-VG)



Digitalizálás 52,5 millióért

Hét ajánlattevő közül a Planigráf Földmérő, Térképészeti és Térinformatikai Szolgáltató Bt. nyerte a HM Térképészeti Kht. nyílt eljárását, amit 50 000 darab HP-1 pontleírás raszteres képállományának vektoros digitalizálására - AUTOCAD 2000 szoftverrel -, írt ki. Az összességében a legelőnyösebb ajánlatot tevő bt. esetében egy HP-1 pontleírás nettó ára: pontonként 840 forint+210 forint áfa, az ellenszolgáltatás összege: bruttó 52,5 millió forint. A pályázatra ajánlatot tettek: a Geofor Kft., a Compaq Computer Magyarország Kft. (alvállalkozója a Daten-Kontor Kft.), a Hungarogeo Geodézia, Informatikai és Közműtervező Kft., a Geometria Kft. (alvállalkozója a GeoAdat Szolgáltató Kft.), a Geodéziai és Térképészeti Rt., a Pécsi Geodéziai és Térképészeti Kft., a Planigráf Földmérő, Térképészeti és Térinformatikai Szolgáltató Bt., (alvállalkozói: Pannon Geodézia Kft.), valamint az Unitef-Navicart Kft. (Közbeszerzési Értesítő-VG)



Szoftverhasználati jog megszerzése

A Siemens Rt. nyerte a Magyar Országos Közjegyzői Kamarának (MOKK) az Elektronisches Urkundenarchiv szoftverhasználati jogának - licencének - megszerzésére és a kapcsolódó szolgáltatások nyújtására indított hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárását. Az eljárás alkalmazásának indoklása szerint a MOKK által - a közjegyzők által készített közokiratok elektronikus archiválásának és a központi archívumból történő visszakeresésének megvalósítása érdekében - használatba venni kívánt szoftverrendszer tulajdonosa a CYBERDOC GmbH, amelyik egyaránt rendelkezik a szoftver szellemi tulajdonjogával és forráskódjával. Az Osztrák Közjegyzői Kamara és a Siemens Austria tulajdonában lévő CYBERDOC GmbH - mint természetes partnerét - a Siemens magyarországi képviseletét, a Siemens Rt.-t kizárólagos jogosultsággal ruházta fel a szóban forgó szoftver licencének a MOKK részére történő értékesítése és a szoftver magyar jogviszonyoknak való megfelelése vonatkozásában. A szoftverrendszer telepítését és adaptálását így - kizárólagos jogok védelme miatt - kizárólag egy meghatározott személy, a Siemens Rt. képes teljesíteni. Ezért a társaságot kérték fel ajánlattételre, amely az eljárást megnyerte, és a beszerzés értékének tíz százalékát meghaladó mértékben igénybe venni kívánt alvállalkozóként a CYBERDOC GmbH-t nevezte meg. Az ellenszolgáltatás összege közel 91,8 millió forint+3161 forint dokumentumonként. (Közbeszerzési Értesítő-VG)



Pályázat adatbázisok integrálására

Az Útgazdálkodási és Koordinációs Igazgatóság (Ukig) és az Állami Közúti Műszaki és Információs (ÁKMI) Kht. nyílt eljárásban kér ajánlatot a meglevő, egymástól függetlenül működő adatbázisaiknak a központi úfce (útfejlesztési célelőirányzat) nyilvántartó rendszerrel közös adatfelületeinek integrálására - a meglevő rendszerek változatlan üzemben tartása mellett - az ajánlatkérők birtokában levő Oracle adatbázis-kezelő szoftver felhasználásával, a rendszer megtervezésére, programozására, telepítésére, próbaüzemeltetésére, oktatására, karbantartá-

sára. Részajánlat nem tehető. A teljesítés határideje legkésőbb 2003. október 31-e. Korábbi teljesítésre ajánlattétel lehetséges. A legkorábbi munkakezdés: 2003. február 1-je. (Közbeszerzési Értesítő-VG)



A tét hárommilliárdos keretszerződés

A Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatósága (MKGI) tárgyalásos eljárást indít fejlesztői platformok szerinti adatbázis-kezelő és adatfeldolgozó szoftverek, fejlesztőeszközök szállítására, a kapcsolódó szolgáltatások nyújtására, valamint az ellátási rendszer működtetésére hárommilliárd forint+áfa keretösszegben a központosított közbeszerzés hatálya alá tartozó és ahhoz önként csatlakozó intézmények (összesen 1010) részére a szerződés időtartama alatt. Az eljárás alkalmazása feltételének indokolásából kiderül, mivel a beszerezni kívánt adatbázis-kezelő szoftverek licencelési technikája, illetve a hozzájuk kapcsolódó kiegészítő termékek, szolgáltatások olyan komplexszé teszi a beszerzést, hogy a szoftvertermékek, -szolgáltatások köre, mértéke előre nem, csak a tárgyalás során határozhatók meg pontosan. Erre tekintettel a konkrét szerződéses feltételek kialakítása nem lehetséges olyan pontossággal, illetve egyértelműséggel, mely lehetővé tenné a nyílt vagy meghívásos eljárásban a legkedvezőbb ajánlat kiválasztását. A beszerzés egy részére is tehető ajánlat. Az intézmények folyamatos ellátása érdekében a keretszerződés időtartama a szerződés aláírásától 2004. december 31-ig. (Közbeszerzési Értesítő-VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.